Ank de Voogd 1960

Vanaf eind jaren 70 ben ik actief in de danswereld als docent. Na het afronden van de pedagogische academie in 1980 heb ik het lesgeven op school en het moederschap gecombineerd met geven van danslessen. Natuurlijk heb ik om up to date te blijven oneindig veel na- en bijscholingen gevolgd; een autodidact. 

In 1996 resulteerde dat in de overname van een balletschool. Onder de naam Balletstudio Ank de Voogd heb ik met een fijn team van docenten, 23 jaar vol overgave en enthousiasme veel cursisten mogen begeleiden met als hoogtepunten de tweejaarlijkse voorstellingen in het mooie theater het Speelhuis in Helmond en de tussentijdse presentaties en gastoptredens. 

In de zomer van 2019 heb ik het stokje overgedragen aan Eefje den Hertog van DANSTIJD.

In 2008 heb ik een intensieve opleiding tot matdocent pilates afgerond. Mijn balletstudio was vooral gericht op dans maar ook pilates heeft vanaf dat moment een belangrijke plek gekregen.

Momenteel geef ik nog steeds pilates- en bewegingslessen en blijf ik middels workshops op de hoogte van de ins en outs omtrent de ontwikkelingen in pilates.  Vooral het combineren van de pilatesmethode met de Franklin methode boeit me erg.

Naast het runnen van mijn balletstudio ben ik ook regelmatig gevraagd als choreograaf en/of regisseur voor producties van koren, harmonieën en musicals. 

 


Gister naar de finale van SYTYCD gekeken, morgen naar het Speelhuis voor de dansvoorstelling Rocco. Je bent dansliefhebber of niet.....

Niet gecharmeerd vd sportschool? Wel graag bewegen? Bodyfit, Pilates en Zumba! Bij ons kleine groepen, aandacht, goede begeleiding en sfeer!

Na lange tijd van afwezigheid zijn we weer actief op Facebook!

Wil je zeker zijn v.e. plekje in de les van jouw voorkeur? Wacht dan niet tot de open lesweek maar meld je nu alvast aan voor een proefles!

Op 2 september starten onze lessen. De 1e week is er weer open lesweek. Mooie gelegenheid om kennis te maken met de diverse disciplines.

Vanavond eerste zumba les vd zomercyclus. Ook niet leden kunnen meedoen! Mooie kans vrijblijvend te kijken hoe onze zumba lessen eruit zien!

www.fotopeet.nl