Peuterdans:

Op een ongedwongen manier worden de peuters geprikkeld en gestimuleerd om hun bewegingsmogelijkheden te ontdekken en te ontwikkelen. Zij ontdekken de ruimte en leren op speelse wijze bewegen op muziek. De lessen duren een half uur en er wordt rondom een thema gewerkt.

 

Algemene dansvorming:

In deze lessen wordt de basis gelegd voor de dansontwikkeling van het kind. Spelenderwijs leren dansen op verschillende stijlen muziek, met aandacht voor ontwikkeling van de expressie, motoriek en ritmegevoel. Stimuleren van het dansplezier staat voorop en al doende worden er danstechnieken ingebouwd.

 

Kidswing:

Deze lessen zijn een voorbereiding op de lessen jazzdance en hiphop. Er wordt gedanst op eigentijdse muziek die zo divers mogelijk is. De kinderen maken op een op hun leeftijd aangepaste manier kennis met de technieken voor jazz en hiphop waarbij ontwikkeling van motoriek, coördinatie en ritmegevoel aandacht krijgen.

 

Jazz:

Jazzdance is een veelzijdige dynamische dansvorm die zich kenmerkt door swingende ritmes, lichaamscoördinatie en expressieve bewegingen. De jazzdance kent veel stijlen. In onze balletstudio gebruiken wij veel invloeden vanuit de moderne dans. De les bestaat uit oefeningen voor techniek en houding, gevolgd door een meer dansant gedeelte met als afsluiting een danscombi.

Modern:

Moderne dans is een dansvorm waarbij het gevoel uitganspunt is. Spanning en ontspanning, lichaamsgewicht en ademhaling zijn belangrijke elementen. Dynamiek, grondwerk, gevoel, expressie zijn sleutelwoorden. Vanuit de danstechnieken wordt hier vorm aan gegeven.

 

Klassiek ballet:

Belangrijk zijn techniek, sierlijkheid en houding. De oefeningen vinden plaats in een vaste volgorde: aan de barre en au milieu. Er wordt een beroep gedaan op beheersing van de technieken. Klassiek ballet vormt een goede basis voor andere dansvormen.

 

Hiphop:

Hiphop is een cultuur: rap, graffity, DJ'ing. Oorspronkelijk is breakdance de dans van de hiphop cultuur. Door de jaren zijn meer stijlen geadopteerd. Het is een eigentijdse bewegingsvorm die in de clubs en op straat is ontstaan. Het is een lossere en stoere manier van dansen die dus veel stijlen kent. Bij hiphop fast bijv. wordt vooral op de beat van de muziek gewerkt terwijl bij hiphop lyrical de tekst, en daardoor ook de expressie, leidend is.

  

 

 

 

 

www.fotopeet.nl